Til hovedinnhold

Baker og Konditor - HØST 2025

  • Karmøy Folkehøgskule – Kopervik
  • Telefon: 52 84 61 60/40 43 64 62
  • E-post: adm@karmoy.fhs.no
  • Kurslengde: Halvår — høst A
  • Oppstartsdato: 23.08.2025
  • Linjefag: 10 timer/uke
  • Pris: fra 58 700,-
  • Verdigrunnlag:
    Frilynt
    De frilynte folkehøgskolene har verdigrunnlag som ikke tar utgangspunkt i ett bestemt livssyn. De vil gjerne ha elever med ulike interesser og livssyn.
  • Tilbyr: Vegetar
    De fleste skoler tilrettelegger for matallergier og andre behov. Ta gjerne kontakt med skolen.
  • Sted: Karmøy
Her får du utfolde deg i gjærbakst, småkaker, festkaker, marsipanarbeid og sjokoladepynt. Linja er for nybegynnere til viderekommende.

Deilig gjærbakst og flotte kaker!

Dette er linja for alle som ønsker å glede seg selv og andre med deilig gjærbakst eller flotte selskapskaker! 

Du får en innføring i baker- og konditorfaget. Noe av det vi kommer til å arbeide med er:

Du vil få små og store utfordringer underveis, samt spennende prosjektoppgaver. Linja har ansvar for å tilberede kaker til tilstelninger ved skolen.Dette er et praktisk fag og mye av undervisningen vil foregå på kjøkken i form av praktisk arbeid.

Studietur til Paris og Brussel blir gjennomført våren 2026, ved deltakelse på halvtårskurs høst blir det derfor ikke noe studietur utenlands.

 

NB!

Husk at Karmøy Folkehøgskule er skolen hvor du velger 2 linjer. Dette betyr at dersom du velger linjen Baker & Konditor - så velger du en av disse linjene i tillegg: Fokus Asia & Japan - Action & Adventure - Backpack Foto Asia - Norwegian Culture Food & Language - Multisport - Vocal & Performance - Tasty Food - Golf - Fokus Europa

Passer for ALLE som vil lære/bli enda bedre til å lage gjærbakst og kaker!

Dette vil du lære

Innføring i baker- og konditorfaget (se "Om linjen")

Våre forventninger til deg

At du er/ønsker å bli: Kreativ, interessert, samarbeidsvillig, produktiv, pliktoppfyllende og hjelpsom

Tone Høyland Hansen

Linjelærer på linjen Tasty Food og Baker & Konditor

Jeg heter Tone og er linjelærer for Matglede og Baker & Konditor. Faglært kokk innenfor hotell og restaurant med mange års erfaring innenfor bransjen. I tillegg har jeg en bachelorgrad i ernæring og er utdannet faglærer i restaurant- og matfag. Stor interesse for alt innen matlaging og baking. Jeg liker å jobbe med ungdom og syns selv at jeg har verdens beste jobb!

Epost: tone.h.hansen@karmoy.fhs.no
Telefon: 92663953

Vi er en frilynt skole hvor du velger 2 linjer. Med 80 mulige linjekombinasjoner vil vi gi deg flere opplevelser, mer variasjon og nye venner. Skolen ligger strategisk plassert mellom Bergen og Stavanger - kun 12 km unna Haugesund Lufthavn. Muligheter for aktiv fritid på skolen, i nærmiljøet og på vakre sandstrender.

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 58 700,-

Inkludert

  • Undervisning
  • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
  • Bad på rommet
  • Internett
  • Vaskemaskin
  • 7 000,-
Minimumspris for linja 58 700,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Du kan trekke fra (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 58 700,-
(11 740,- per måned)
Hos oss velger alle 2 linjer- for å få en enkel oversikt over pris på dine 2 linjevalg - gå til våre hjemmesider http://karmoy.fhs.no og velg dine 2 linjer.
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret må du stille med selv

  • Spesielt utstyr på denne linjen er forkle og gode sko.
  • Det vil ikke bli brukt spesielle fagbøker som elevene på linjen må ha.
  • Det vil bli utlevert materiale hentet ut fra diverse faglitteratur som er relevant for undervisningen. Dette gjelder også oppskrifter.

       Anbefaler elever med funksjonsnedsettelser til å ta kontakt med linjelærer eller skolen

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Tidligere elever

Baker & Konditor var en supergøy linje. Vi var en super gjeng med mye lek og gøy. samtidig som vi bakte noen fantastiske bakverk! Også bakte vi også da, og det ble noen fantastiske bakerverk! Det var også gøy å servere bakverket til de andre elevene!

Vetle Tangset

Nyheter

- Jeg fikk tilbake troen på meg selv på folkehøgskolen

For Susanne var videregående tøft. Hun slet med å komme inn i miljøet, mistet selvtilliten, og klarte ikke fullføre. På folkehøgskolen opplevde hun mestring på ...

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner

Mat & Barista - Interrail Italia

Bømlo folkehøgskule
Helårskurs
14 t/uke
Frilynt

Kokk & Urban hage

Stavanger Urban Folkehøyskole StUF
Helårskurs
14 t/uke
Frilynt

Mat

Toten folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs B
Frilynt

Baker og Konditor - Paris og Brussel

Karmøy Folkehøgskule
Helårskurs A
10 t/uke
Frilynt

Tasty Food - Toscana, Italia

Karmøy Folkehøgskule
Helårskurs B
10 t/uke
Frilynt

EAT: Exploring Amazing Tastes

Hurdal Verk folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs A
14 t/uke
Kristen

Snadder

Hurdal Verk folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs B
Kristen

Baker og Konditor - Paris og Brussel - VÅR 2026

Karmøy Folkehøgskule
Halvår — vår A
10 t/uke
Frilynt

Gla'Mat

Lundheim folkehøgskole
Helårskurs B
9 t/uke
Kristen

MatLyst

Peder Morset folkehøgskole
Fullt
Helårskurs
15 t/uke
Frilynt

Aktiv bo og fritid

Risøy Folkehøyskole: Lærerik frihet.
Helårskurs
Kristen

Norwegian Language, Fjords, Food and Culture

Stord Folkehøgskule
Helårskurs
15 t/uke
Frilynt

Reise, livsstil, helse

Risøy Folkehøyskole: Lærerik frihet.
Helårskurs
Kristen

Botrening Trondheim

Rødde folkehøgskole – Trondheim
Kontakt skolen
Helårskurs
Kristen