Skal du ut på tur? Ta med dine egne hjemmelagde müslibarer og energibomber! Oppskriftene kommer rett fra kjøkkenet på Hadeland folkehøgskole.
Oppskrift og bilder: Marianne Olerud, Hadeland folkehøgskole
15 minutter – 20-25 stykker
125 gram ristede cashewnøtter
50 mandler eller pistasjnøtter
16 tørkede aprikoser
1 dl myke rosiner (bløtlagt i vann i en time)
3 spiseskjeer økologisk honning
Revet skall og saft av 1/2 sitron
Slik gjør du:
Bland sammen i en blender.
Rull til små boller.
Oppbevar i fryseren til de skal brukes.
På Hadeland folkehøgskole tar de kostholdet på alvor
2,5 dl havregryn
2,5 dl kokosmasse
1,5 dl malt quinoa (males på blender)
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkekjerner
1 dl gresskarkjerner
2 dl hakkede dadler eller aprikos
50 gram smør
40 gram kokosfett
0,5 dl økologisk honning
Slik gjør du:
Dekk en form med bakepapir.
Rist havregryn, kokosmasse, sesamfrø, solsikkekjerner og gresskarkjerner lett ved moderat temperatur i en tørr stekepanne. Lun til du kjenner en nøtteaktig lukt, cirka 5-6 minutter.
Avkjøl og tilsett hakkede dadler eller aprikoser.
Smelt smør og kokosolje ved svak varme i en lav kjele og tilsett honning.
Rør i 2-3 minutter til det er godt blandet.
Tilsett det tørre og bland godt.
Spre deigen utover formen og press.
Skjær i ruter.
Müslibarene kan oppbevares i fryser eller kjøleskap til de skal brukes.
Hadeland folkehøgskole: Skolen der øst møter vest.
Da jeg pakket kofferten og dro på folkehøyskole, visste jeg egentlig ikke…
Sentralt i Pollen kan du stige ombord på Demokratibåten under Arendalsuka. Der…
Antall søkere fra utlandet har økt med 27 prosent det siste året.…
I Danmark har de sett at det er en sammenheng mellom folkehøgskole…
Blir det Norgesferie i sommer? Da bør du sjekke mulighetene for å…
Vi får mange spørsmål fra ungdommer som vurderer å søke seg på…
Har du enda ikke søkt folkehøgskole? Da har du muligheten nå. Folkehøgskolenes…
Mange bruker året på folkehøgskole til å tenke over hva de vil…
Noen bestemmer seg tidlig for hvilken skole eller linje de vil gå…