Noen av skolene våre legger enormt mye kjærlighet i maten som blir servert til elevene. Etter skoleslutt har Sunnhordland Folkehøgskule blitt nedringt fra tidligere elever, på jakt etter husmor, Margunn Bjellan, sitt fantastiske glutenfrie brød. Vi kan jo ikke la en slik skatt være sjult. Derfor har vi lyst til å dele den med deg!
Margunn er husmor på Sunnhordland folkehøgskole. Hun har ansvar for kjøkkenet, internatet og elevene sin helse.
1 pakke Semper glutenfritt mel
2,5 dl glutenfri havregryn
1,5 dl gresskarkjerner
2 dl gulrot (eller «rasp» frå ferskpressa juice)
1 pk gjær
4 dl vann
0,5 dl olje
Bland sammen det tørre
Rør gjær ut i lunka vann
Bland alt sammen og hev i bollen
Fyll i 1-2 former
Etterhev og steik på ca. 180 grader
Margunn steiker brødet i ca. 30 minutter, men dette vil variere litt etter hvilken ovn du har.
Derfor er det lurt å følge godt med under steikingen.
Nyt!
Da jeg pakket kofferten og dro på folkehøyskole, visste jeg egentlig ikke…
Sentralt i Pollen kan du stige ombord på Demokratibåten under Arendalsuka. Der…
Antall søkere fra utlandet har økt med 27 prosent det siste året.…
I Danmark har de sett at det er en sammenheng mellom folkehøgskole…
Blir det Norgesferie i sommer? Da bør du sjekke mulighetene for å…
Vi får mange spørsmål fra ungdommer som vurderer å søke seg på…
Har du enda ikke søkt folkehøgskole? Da har du muligheten nå. Folkehøgskolenes…
Mange bruker året på folkehøgskole til å tenke over hva de vil…
Noen bestemmer seg tidlig for hvilken skole eller linje de vil gå…