Animasjon Japan ved Møre Folkehøgskule er en unik mulighet til å lære hemmelighetene bak klassisk animasjon.
Ved Møre Folkehøgskule får elevene en unik mulighet til å lære klassisk animasjon. Animasjon Japan-linjen gir elevene grunnlaget for videre utvikling innen animasjon. Lærer Tiina Jüring forteller at de går gjennom de grunnleggende animasjonsprinsippene og teknikker.
– Tegnefilm med oppgaver, pixillasjon som felles klassefilm, klippe ut-teknikk, dokkefilm med plastelina, 2D digital animasjon og eksperimentell animasjon er noe av det vi jobber med, forklarer Tiina.
Som en avsluttende oppgave skal elevene lage en «eksamensfilm».
– Her skal de vise fram hva de har lært i løpet av skoleåret.
Fordi Japan er det landet hvor det lages mest animasjon, i form av manga og anime, er dette landet et naturlig mål for utenlandsturen til linjen. De fleste ungdommer er glad i japansk animasjon, og en reise til Japan byr på mange muligheter til å bli inspirert.
– Vi skal besøke animasjonsskoler, Ghibli-museum og gå på manga-kurs ved International Manga Museum i Kyoto, forteller Tiina.
For at elevene skal være noe mer forberedt, har skolen invitert en japansk gjestelærer som både lærer elevene litt japansk og formidler kunnskap om landet.
En trenger ikke noen forkunnskaper for å søke seg inn på linjen, men Tiina forteller at fantasi, kreativitet og arbeidsvilje er A og Å for å få mest ut av opplegget på linjen. Med erfaring fra animasjonsbransjen siden 1982 vet Tiina hva hun snakker om.
Med fri tilgang på arbeidsrom og utstyr utenom undervisningstid er det rom for å utfolde seg kreativt på sin egen fritid.
– All opplæring blir tatt helt fra bunnen av. Når det gjelder utstyr, er det greit hvis en har egen PC med et redigeringsprogram og Flash. Til digitalanimasjon er det veldig nyttig med et digitalt tegnebrett.
Med fri tilgang på arbeidsrom og utstyr utenom undervisningstid er det rom for å utfolde seg kreativt på sin egen fritid. Det ene året på Animasjon Japan gir elevene et unikt innblikk i hvordan de klassiske animasjonsfilmene blir lagd og innsikt i hemmelighetene bak tegnefilmene. Med denne kunnskapen får elevene et godt grunnlag for videre studier innen animasjon og en unik mulighet til å lage en god portefølje.
Dokumentaren «Folktales» – om tre ungdommer på folkehøgskole i Finnmark – hadde…
Sentralt i Pollen kan du stige ombord på Demokratibåten under Arendalsuka. Der…
Lars Anders har vært både elev og stipendiat på Nordfjord folkehøgskule. Nå…
Aleksander Raftevold, artist og låtskriver fra Nordfjordeid, ser tilbake på Follo Folkehøgskole…
Blir det Norgesferie i sommer? Da bør du sjekke mulighetene for å…
Vi får mange spørsmål fra ungdommer som vurderer å søke seg på…
Har du enda ikke søkt folkehøgskole? Da har du muligheten nå. Folkehøgskolenes…
Hva er forskjeller og likheter mellom folkehøgskole og årsstudium?
Noen bestemmer seg tidlig for hvilken skole eller linje de vil gå…