Lussekatter hører med til luciafeiringen. Tilde Løvold Svardal, elev på kokkelinja ved Bømlo folkehøgskule, har glutenallergi og synes det er leit å måtte stå over den nydelige julebaksten. Derfor har hun lett og forsket seg frem til sin favorittoppskrift på glutenfrie lussekatter, og den vil hun gjerne dele med deg!
1 1/2 dl rismelk, usøtet
2 eggeplommer
1 ss honning
1/2 pk tørrgjær
1 1/2 ss fiberhusk
75 g smør
3/4 dl sukker/rårørsukker
2 ts malt kardemomme
1/2 ts Gurkemeie (evt. 1/2 g safran)
200 g Schär Mix C + B (70 g B resten C)
Lussekattene kan fint fryses ned.
Blir det Norgesferie i sommer? Da bør du sjekke mulighetene for å…
Vi får mange spørsmål fra ungdommer som vurderer å søke seg på…
Har du enda ikke søkt folkehøgskole? Da har du muligheten nå. Folkehøgskolenes…
Hva er forskjeller og likheter mellom folkehøgskole og årsstudium?
Mange bruker året på folkehøgskole til å tenke over hva de vil…